Volleyball er en sport for alle

[ivcs]
Type: article
Parent page: Variationer for de små
[/ivcs]

I 1895 fandt amerikaneren William G. Morgan på spillet volleyball. Han ville gerne finde på en sport, der kunne dyrkes indendørs, og som samtidig var mindre krævende end basket, der bestemt ikke er for alle. Han tog derfor de for ham bedste elementer fra håndbold og tennis og skabte dermed volleyball, der hurtigt blev populært verden over.

Er det også en sport, der fanger dig, eller er du nysgerrig på at lære mere om sporten, så er du havnet det rette sted. Her på siden kan du nemlig lære alt om denne fantasiske sport, og du kan blive klædt på til selv at kaste dig ud i den. Den kan heldigvis dyrkes året rundt indendørs, og om sommeren er der også muligheden for at prøve beachvolley, hvor der er færre på banen, men det samtidig meget hårdere, da der løbes og spilles i sand.

Volleyball spilles verden over

Fordi sporten er til at gå til for alle, så er volleyball noget, der bliver spillet i rigtig mange lande. et kræver ikke det helt store at komme i gang med spillet, og de fleste husker sikkert, at det er blandt de sportsgrene, de har prøvet i folkeskolen til idræt.

Ikke kun i Danmark, er det en sport, der både spilles for sjov og i skolerne, men også på rigtig højt niveau. Det er en sport, der spilles rundt omkring, og der afholdes turneringer på højeste niveau. Sporten er endda fast program til OL og har været det siden 1964, hvor det for først gang var på programmet i Tokyo.

I Danmark er volleyball også ret stort, og sporten har sin egen topliga. Desuden har Danmark delt værtskabet i volleyball med Polen tilbage i 2013, hvor finalekampen blev afholdt i Parken, så det er bestemt muligt at trække sponsorer og masser af opmærksomhed til sporten her til lands også.