Masser af udskiftninger

[ivcs]
Type: article
Parent page: Variationer for de små
[/ivcs]

Volleyball kræver masser af energi og kræfter, og det er derfor en sport, hvor der til kampe bliver skiftet rigtig meget ud. Derfor er der ikke kun 6 spillere på banen ad gangen, der er også 6 spillere klar på bænken. Det er et ret stort holdt, der tager til kamp hver gang, men det giver god mulighed for både at få en pause og samtidig at kunne give den fuld gas, når du så er på banen.

Der spilles som i så mange andre sportsgrene uden mål om point. Her i 5 sæt, hvor der skal 25 point til at vinde sættet. Det er dog ikke altid, de 25 point er nok, for der skal også minimum være 2 point ned til modstanderholdet, som det også kendes fra badminton. I 5. og afgørende sæt spilles der dog ikke til 25 point, men alene til 15 point. Der spilles selvfølgelig kun et 5. sæt, hvis det står lige, og der derfor skal findes en endelig vinder.

At få point i volleyball

Der gives point hver gang et hold vinder boldudvekslingen. Det er således ikke afgørende, hvem der havde serveretten. Der vindes point, hvis boldes rammer jorden, ryger i nettet, eller kommer udenfor banen.

Det hold, der tager point, tager samtidig serveretten. Hver gang et hold har vundet serveretten, skal alle spillerne rotere en gang med uret retning. Det er med til at sikre, at alle kommer til at spille alle pladser. Noget der derfor skal arbejdes på til træning, så alle spillere netop kan indgå alle steder på banen.

Desuden skal bolden over nettet på tre berøringer, og en spiller må ikke røre bolden to gange i træk. Det gør spillet en tand mere udfordrende, men var det ikke det, så havde det heller ikke fået den store succes verden over for den slags kræver noget spænding.