Lærerige brætspil til dine friaftener

Savner du nogle hyggeligt idéer til, hvad du kan bruge en hverdagsaften på med venner eller familie? Så kan du kaste dig over brætspil, som ikke bare er underholdende, men også lærerige. Brætspil har oplevet en lille renæssance på det sidste, og udvalget er i dag så stort, at Ludo og Matador for længst er sat til vægs og op på hylden. Læs videre og find ud af, hvilket brætspil der skal blive dit næste.

Hvad kan du godt lide at spille? Nu taler vi ikke om volleyball, men når du kommer hjem fra en lang dag på arbejde og træning. Spil må selvfølgelig gerne være afslappende, men der findes i dag spil, som både får dig til at slappe af, mens du samtidig lærer noget undervejs. Og det er helt klart værd at bruge sine penge på.

Bryg din egen vin og tag en tur til Mars

Udviklingen inden for brætspil er eksploderet de sidste 10-20 år, og mulighederne er i dag så mange, at de kan tage kampen op med mange af de computerspil, der er på markedet. Eksempelvis kan du over et hyggeligt glas rødvin brygge din egen vin selv med spillet Viticulture og konkurrere mod din kæreste eller dine venner i, hvem der træffer de bedste valg fra vinsæson til vinsæson. Hvis du er heldig, ender du med at brygge den bedste champagne. Vi garanterer, at du lærer noget om vin undervejs.

Et af de spil, der har taget kampen op mod computerspillet muligheder, er Terraforming Mars. Her skal du en tur ud i rummet, træffe beslutninger på vegne af forskellige virksomheder og finde den bedste måde at kultivere planeten Mars på. Det kan gøres på mange forskellige måder, og selv efter 3-4 timer kan det hele afgøres på et splitsekund. Hold tungen lige i munden og lær alt om, hvilke strategier der fungerer.

Inden du går i seng

Der findes spil, du lærer af, og så findes der spil, der får dit hoved til at slappe af. Mulighederne på din mobiltelefon eller din computer er efterhånden så mange, at du aldrig er mere end et par kliks væk fra en verden af god underholdning.

Sådan er det også på spilloglek.no/. Her kan du få alle spil, som, du synes, er spændende, serveret lige på skærmen. Mange af spillene er små og helt uforpligtende, hvilket betyder, at du let kan springe fra det ene til det andet og finde det, du synes er bedst. Der er forskellige trafikspil og sportspil, historier og små vanedannende mobilspil. Her er noget for enhver smag.

Hvis du har en matematisk hjerne og godt kan lide at lege med procenter og renter, så kan du bruge lånekalkulator.info til at få overblik over, hvilke lån der er på markedet i dag. Det er ligesom i matematikundervisningen i folkeskolen. Og der findes mange forskellige lån derude i dag. Der er billån, forbrugslån, huslån og mange flere, og de er alle forskellige og tilbyder forskellige muligheder for mennesker og familier i hele Danmark.