En tur på stranden

[ivcs]
Type: article
Parent page: Variationer for de små
[/ivcs]

Fordi volleyball er rigtig sjovt at spille, har mange også spillet det udendørs bare for sjov. Det er på den baggrund søstersporten beachvolley er opstået, for mange fandt ud af, at volleyball sagtens kan spilles på et blødere underlag.

Den første sportsklub, der havde beachvolley på programmet, opstod i 1927, så det er en sport, der opstår forholdsvis kort tid efter den almindelige volleyball har set dagens lys. Men som vi kender denne variant, skal vi dog frem til 1950’erne, for at det for alvor tager fart og bliver sat i system.

Der kom efterhånden mange sponsorer til, og den slags har altid gjort underværker for markedsføring med mere. Turneringer kom til i 1987, og der har siden da være gode pengepræmier at vinde for dem, der deltager.

Lidt anderledes regler

Det er hårdere at spille i sand, end det er at spille på en indendørsbane. Hvor der spilles 5 sæt i almindelig volleyball, spilles der kun 3 i beachvolley. De to første sæt til 21 point og det 3. til 15. Dog stadig med den regel, at der skal være mindst to point ned til modstanderen for at tage sættet.

Der er også her kun 3 berøringer, og en spiller må kun røre bolden to gange, hvis den først berøring er en blokade. Desuden må bolden ikke lobbes over nettet, så der stilles krav til spillernes tekniske evner.

De første, der kastede sig ud i beachvolley, var almindelige volleyballspillere, der gerne ville prøve det som en ny udfordring, men i dag er der flere og flere, der alene spiller beachvolley. Ikke så meget på vores breddegrader, for vejret er ikke ligefrem til beachvolley året rundt i Danmark.

Men som supplement til almindelige volleyball er det meget populært om sommeren, og på de danske strande er det ikke ualmindeligt at se mange, der hygger sig med dette spil.