En god holdsport

[ivcs]
Type: article
Parent page: Volleyball er for alle
[/ivcs]

Som med al anden sport, så er det lettere at blive rigtig god, hvis man starter i en forholdsvis ung alder. Det gælder også volleyball, hvor der er masser af børnehold i de mange klubber rundt omkring i landet. En af de bedste grunde til at børn skal starte til en sport som volleyball er, at det er en holdsport. Her er der rigtig mange andre børn, der kan spilles og leges sammen med, og det er sjovt at dyrke sport med en masse gode venner.

Desuden er niveauet og reglerne lidt anderledes, når det kommer til børn. Som regel spilles der ikke på en volleyballbane, men på en badmintonbane. Her er nettet nemlig lavere, og det er lettere for børnene at få bolden over nettet, der ikke sidder nær så højt. Det er en god måde at lære spillet på samtidig med, at det giver succesoplevelser ved at kunne det hele med bolden på samme måde, som teenagere og de voksne kan.

Forskellige niveauer til alle børnene

Der er udviklet forskellige typer af volleyball, der er til de mindste børn. Der er hele 6 niveauer, de kan spille på. De går fra niveau 0 til 5, hvor de mindste starter på niveau 0. På de 3 laveste niveauer må man for eksempel gerne gribe bolden.

På den måde kan børnene lære banen og bolden at kende, og det giver en bedre føling med spillet. Her er det ikke anderledes end i så mange andre boldspil, hvor der også er udviklet særlige regler til de mindste. Det er et spørgsmål om at sikre, at sport skal være en sjov leg, for det er med til at fange børnenes interesse og sikre, de har lyst til at blive ved med at dyrke volleyball, også når de bliver større.

Når de bliver større endnu, så går de over til Teen Volley, der også spilles på en badmintonbane, men med de almindelige regler.