Bliv køreklar med teorien i bagagen

Det er altid hårdt at lære nye ting. Særligt hvis man bogstavelig talt har sit liv i hænderne. Mange ulykker i trafikken sker, fordi det er urutinerede eller unge bilister, der sidder bag rattet. Derfor får du her nogle gode råd til, hvordan du som ny eller ung bilist kan agere i trafikken. Læs videre og få den bedste forberedelse, du kan få uden for teorilokalet.

Når det kommer til trafikken, kan du ikke forberede dig godt nok. Det er vigtigt at være på dupperne og klar, så du kan finde dig til rette bag rattet og ude i trafikken. For det kan godt være lidt skræmmende at skulle til både teori- og køreprøve. Og bagefter ud i trafikken. Derfor får du her nogle gode råd til, hvordan du kan indstille dig helt rigtigt.

Giv dig selv rutine

De fleste ulykker i trafikken sker på grund af manglende rutine. Jo oftere du kan sidde bag rattet jo bedre. Lad dig derfor ikke skræmme, hvis du får muligheden for at køre bil, men tag alle de chancer, du kan få og byg erfaringen op fra bunden af.

Sæt farten ned

Better safe than sorry, som de siger i USA. Og det gælder også for dig. Hellere køre 10 km/t under fartbegrænsningen end 10 km/t over. På den måde kan du give dig selv de bedste muligheder for at undgå uheld ved at spotte det i tide.

Ingen mobil bag rattet

Hvis der er noget, der distraherer dig, så er det telefonen eller butikken. Læg den om på bagsædet, når du kører bil, og lad din medpassager tage sig af radioen. Trafikken kræver din fulde koncentration, og derfor må du ikke skifte blik mellem vejen foran dig og skærmen på din telefon.

Lad dig ikke stresse

I trafikken vil du hurtigt opleve, hvor irriterende og stressende andre bilister kan være. Men det behøver ikke gå dig på, bare fordi du kører ordentligt. Hvis nogen kører lige op bag rumpen af din bil, så hold farten, og lad være med at sætte farten op. Når muligheden byder sig, skal de nok overhale dig.

Husk sele

Det er ikke sejt at køre uden sele. Sådan er det bare. Da sikkerhedsselen blev opfundet, var der mange, der syntes ideen var dum. Men i dag har sikkerhedsselen reddet flere hundredetusind liv. Og det kan også redde dit og ikke mindst dine medpassagerers.

Ingen alkohol

Det kan ikke siges nok gange. Alkohol er et no go, når det kommer til kørsel. Selv din nisseøl eller æblecider skal du holde dig fra, når du skal køre. Og det ved du også godt.

Forbered dig bedst muligt

Hvis du stadig ikke føler teorien sidder der, så tjekke gratisteori.no ud og blive køreklar med det samme. Her finder du masser af gode råd til, hvordan du håndterer trafik og bil på en sikker og sund måde.

Nu hvor du alligevel har browseren åben, så kan du jo se, om ikke du skal låne penge til dig egen bil.  På banktoppen.se kan du i hvert fald mulighed for at tjekke diverse lån ud, der kan hjælpe dig skridtet videre.